martes, 22 de septiembre de 2015

Susang Sontag "Sobre la fotografia"



Susang Sontag era una americana que va viure a Nova York, va ser una dona amb molta crítica. Va escriure un llibre anomenat “Sobre la fotografia” al 1975, del qual avui faré un petit comentari sobre un fragment d’aquest llibre.

La idea principal del text és la fotografia, que ens transmet, com col·leccionem fotografies, com podem millorar el nostre coneixement observant fotografies.

Aquest text fa referència a la caverna platònica perquè diu que no és el mateix educar-se veient sempre la mateixa fotografia que veient unes altres de diferents. Això vol dir que anirem veient imatges noves i les podrem anar emmagatzemant en el nostre cap i així aconseguirem observar-les i tindrem una ètica de la visió. També ens parla de com a Les Carabines  de Godard, els dos personatges van recopilant postals perquè després les vegin les seves dones i així no s’han d’imaginar el que han vist els seus marits. Hi ha postals de tot tipus, monuments, supermercats, obres d’art... amb això volen aconseguir apropiar-se del que han fotografiat. Els text ens pregunta, que és fotografiar? Algú sap ven bé que és fotografiar? Doncs bé fotografiar és apropiar-se d’allò que veiem i ens quedi com a record, també ens diu que una fotografia són paraules impreses, això vol dir que una fotografia només observant-la ens pot transmetre molt més que un text. Gràcies a les imatges fotogràfiques la gent pot tenir una miniatura de realitat i les pot col·leccionar i així poder tenir un millor coneixement.

Sota el meu criteri estic molt d'acord amb el que diu Susang Sontag perquè quant una persona fa una fotografia ja sigui d'un paisatge, un edifici... ho fa per després poder-ho recordar i per ensenyar-li a les altres persones. Amb una imatge podem saber moltes coses, com per exemple el dia que feia, el lloc, fins i tot el dia que es va fer. Em sembla molt bon fragment relacionat amb la fotografia. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario