martes, 8 de marzo de 2016

SÍNTESI DE L'ESTRUCTURA ARGUMENTAL D'UNA PEL·LÍCULA




L’anàlisi de l’argument el faré de la pel·lícula Palmeras en la nieve. És una pel·lícula que es va estrenar fa pocs mesos i ha tingut molt d’èxit.

El tema principal de la pel·lícula és la colonització dels espanyols a Cuba. És un tema molt tancat perquè explica com vivien aquestes persones, els grans negocis que van arribar a construir, la plantació de cafè i també més exactament explica la vida d’un dels colonitzadors a la Guinea Espanyola.

Ens vol explicar com era la vida d’unes persones que ho deixaven tot per anar-se a un altre país per tal de tenir una millor vida, hi havia vegades que només marxaven els marits i unes altres que s’anava tota la família sencera. També ens deixa veure que moltes vegades els marits quan marxaven a la Guinea els hi eren infidels a les seves dones a les festes del poble, i que moltes vegades fins i tot tenien fills. Ens vol transmetre que quan els espanyols havien de marxar de Cuba molts d’ells ho volien fer amb les dones que tenien allà, és a dir, cubanes; però era impossible perquè no les deixaven sortir del país perquè no tenien nacionalitat espanyola.

Tota la pel·lícula esta explicada des d'un punt de vista espanyol, tot i que potser alguna vegada ens podem adonar que esta explicada des d'un punt de vista cubà.

Esta explicada d’una manera molt detallada, perquè veiem com era el dia a dia dels espanyols, com eren les seves festes una vegada a la setmana, com eren tractats allà.

Palmeras en la nieve, esta basada en una novel·la de Luz Gabás la qual es titula igual.


A mi certament no m’ha recordat a cap altre tema perquè és una pel·lícula que no s’ha fet mai i menys explicant una història d’amor. Sí que el podem relacionar amb situacions reals d’aquell temps perquè podria ser que estigues basada en uns història real.

Un dels protagonistes té un paper molt important, perquè ens explica tot el que va fer, els amors que va trobar, els problemes que va tindre per tornar a casa després de molts anys a Cuba... i un altre protagonista també té un paper molt important perquè torna el lloc on va passar tot al cap de molts anys buscant respostes sobretot el que havia passat allà amb els seus familiars.

És una pel·lícula molt interessant, original i cultural a la vegada pel fet d’explicar-nos el que la gent era capaç de fer en aquells anys i tot el que van poder aconseguir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario